unico van kooten, D66, Sigrid Kaag, Democatie, Walk a silent Mile, Regenboog Team, Brussel oranje, Belgische ambassadeur, Pieter Omtzigt, CDA, VVD, Mark Rutte, Aanslagen Brussel, Defensie, veteranen, protest politie, zorgtoelage affaire

EP41 – Samen werken aan een mooi en democratisch Nederland

In Podcast aflevering 41 ga ik in gesprek met Unico van Kooten. Unico en ik kennen elkaar nu een half jaartje. We zijn met elkaar in contact gekomen n.a.v. de Podcast die ik had met Bob de Wit. (EP33)

unico van kooten, D66, Sigrid Kaag, Democatie, Walk a silent Mile, Regenboog Team, Brussel oranje, Belgische ambassadeur, Pieter Omtzigt, CDA, VVD, Mark Rutte, Aanslagen Brussel, Defensie, veteranen, protest politie, zorgtoelage affaire

Saillant detail, een paar dagen voor de opname is Unico van Linkedin verwijderd. Waarschijnlijk omdat hij kritische vragen heeft gesteld over de vaccinatie van tieners tussen de 12 en 18 jaar. Hierbij heeft hij contact gehad met Robert Malone, de uitvinder van het mRNA Vaccin. Deze man is inmiddels ook van Linkedin, evenals Bob de Wit, het Artsen Collectief en zo zijn er velen. Wetenschappers, volksvertegenwoordigers, artsen en ga zo maar door.

En zoals alleen Unico dat kan zeggen:
‘Wat is er toch aan de hand in Nederland?’

Unico zet zich al jaren in voor vele vraagstukken in de maatschappij. In 2016 bijvoorbeeld is hij opgestaan voor de inwoners van de Brusselse wijk Molenbeek. Destijds het epicentrum van de aanslagen in België. N.a.v. dit initiatief is daar een Cruyff Court gerealiseerd.

 

Verbinden en denken en praten over wat wel kan.

Het afgelopen anderhalf jaar is Unico ontzettend begaan met de staat van ons Nederland. Wat is er toch aan de hand?

De democratie wordt met voeten getreden, het hele verhaal met Pieter Omtzigt, het vaccineren van gezonde kinderen. Unico maakt zich zoals velen zorgen. Op een vredelievende en constructieve wijze wil hij weten wat er speelt en waarom dingen gaan zoals ze gaan. Hij stuurt brieven naar de ombudsman, de Koning, het Europese Parlement en naar alle politieke partijen. Unico ziet het als zijn verantwoordelijkheid om niet zomaar toe te kijken hoe democratische afspraken, waar 70 jaar geleden hard voor is gevochten, zomaar te zien verdampen. Zelf is hij 25 jaar lang actief lid geweest van D66. In 2019 is hij uit de partij gestapt omdat D66 de mens niet meer centraal stelde. Unico weet wat democratie is, hoe deze werkt en ook wanneer niet.

Unico is één van de initiatiefnemers van de ‘Walk a Silent Mile’ wandelingen en mede-oprichter van het Regenboog Team. In de podcast legt Unico uit wat dit is en welk doel het dient.
Zie onder deze pagina vele linkjes naar Unico zijn werk en leuke video’s met onder andere zijn vader en een Brexit speech in The house of Lords.

Deel deze Podcast, het geluid van mensen zoals Unico zal en mag niet monddood worden gemaakt. Ook al heb je een andere mening, inzicht, etc., dit zijn de mensen die we nodig hebben voor een gezond debat en dus een gezonde democratie.

Unico bedankt voor je komst en je werk voor Nederland 🙏

In Linkjes naar video’s en besproken webpagina’s.

Walk a Silent Mile
https://walkasilentmile.nl/

26 Juli, de dag van de vrijheid
https://www.nieuwwestland.nl/agenda/dag-van-de-vrijheid

Regenboog Team
https://artsencollectief.nl/het-regenboogteam-spreekt-in-een-brief-aan-de-tweede-kamer-haar-zorgen-en-kritiek-uit-over-het-wetsvoorstel-tijdelijke-wet-maatregelen-covid-19/

Airborne herdenkingen 2018 met Lord Teverson
https://youtu.be/na77BNSgZiQ

2) Vader
Vader meet CO2 in dagopvang
https://youtu.be/2ppTQpNDdK8

Vader spreek Kerstwens uit
https://youtu.be/zCoq1FkGa80

Vader’s eerste indruk van Evelien Peeters
https://youtu.be/VqzoFKc-_Rg

3) Vredesproject Molenbeek
Opening Cruyff Court Molenbeek, 2 jaar na aanslagen Brussel en Zaventem
https://www.cruyff-foundation.org/en/news/opening-of-the-cruyff-court-molenbeek/

Project Molenbeek en toespraak stadion RWDM Molenbeek
https://youtu.be/H_jVyZbGX2g

Fans RWDM werpen knuffels voor de kinderen van de slachtoffers van de aanslagen op het veld: https://youtu.be/BOcWZXN5Zw0

De strategie van het Molenbeek project is #ChangeOurGame
https://youtu.be/3uos_iclsAg

De eerste Cruyff Coach Molenbeek Imane Elm
https://youtu.be/_1o4QFWh3BE

4) Toespraak in de House of Lords inzake Brexit: https://youtu.be/1ybBJi2NVTc

Freedom of the press monument
https://www.archdaily.com/527750/freedom-of-the-press-monument-gustavo-penna

Ga naar Spotify en zoek je favoriete podcast gesprek.

Kijk op YouTube
(TIP abonneer!)

Luister op Apple Podcast
(Schrijf een recensie)

👉 Winactie! Door Podcast gast gesigneerde boeken:

We geven regelmatig inspirerende boeken weg, die gesigneerd zijn door de Podcast gast. Wil je ook kans maken? Meld je dan HIER aan.

👉 Schrijf HIER een recensie op Apple Podcast. Dankbaar🙏

👉 Vind je het een leuke en inspirerende Podcast?
Ontvang automatisch een email als er een nieuwe Podcast online komt door je in te schrijven voor Sixstarleadership Updates. KLIK HIER

Luister op Apple Podcast en Spotify

Ontvang automatisch een email bij een nieuwe Podcast

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.