Boeken en Podcast TOP 5 November

Leiderschapsstijlen, leiderschap, defensie, veteranen, , veteraan, sixstarleadership, sales, persoonlijkeontwikkeling, militair, landmacht
Categorie: Maand Top 5

Maandelijks deel ik een boeken podcast Top 5.
(Ontvang HIER iedere maand de Boeken en Podcast top5 per email)

Leren en jezelf blijven motiveren is een belangrijke voorwaarde om ook anderen te inspireren. Het geeft je vertrouwen, positieve energie en het heerlijke gevoel, “JA, dit moet ik opschrijven, hier kan ik iets mee!”. Herkenbaar?

We leven in een tijd waarin we op ieder moment van de dag, op diverse manieren, alles wat ons boeit kunnen vinden en opzuigen. Het boek op de bank, de Podcast in de Auto of Trein en het luisterboek tijdens het Sporten.

Zelf ben ik een fanatiek lezer/luisteraar van Audioboeken, Podcast en om de zoveel tijd koop ik een “echt” boek omdat ik het vast wil houden, erin wil bladeren en het mee wil slepen in mijn tas. Maandelijks deel ik mijn Boeken en Podcast Top 5.

De November Top 5 Boeken en Podcast;
 1. How to lead like a Navy Seal? Brian Hiner
  In de Podcast opname met Roderick Göttgens, auteur van Teamability kwam het boek “First, Fast, Fearles, How to lead like a Navy Seal” van Brian Hiner ter sprake. Roderick heeft zelf zo’n beetje alles gelezen op het gebied van de Special Forces, en hij geeft aan dat dit boek waardevol is voor leiders en iedereen die wil weten hoe high performance teams opereren. Zelf heb ik hem besteld!  Meer…
 2. 7 habits of highly effective people, Stephan Covey.
  Een klassieker, zo mag je de “7 habits of effective people” van Stephan Covey gerust noemen. Een must read voor iedereen die geïnteresseerd is in (zelf)-leiderschap. Het boek is inmiddels >30 jaar geleden uitgebracht en is in de grote lijnen nog steeds actueel. Er zijn inmiddels inzichten, die de 7 habits (wat) ontkrachten, het is een boek dat niet op je lijst mag ontbreken.  Meer…
 3. De achtste eigenschap, Stephan Covey
  We blijven bij Stephan Covey. Met “de achtste eigenschap” komt hij met een hele interessante aanvulling/vervolg op de eerder benoemde 7 habits of highly effective people.
  “De 8ste eigenschap is een essentiële toevoeging aan deze zeven eigenschappen. Na effectiviteit, het ‘hoe’ van de zeven eigenschappen, gaat het nu om het aanboren van je verborgen potentieel, het ‘waarom’ van effectiviteit. De achtste eigenschap formuleert Covey als volgt: Ontdek je eigen stem en draag deze uit. Help daarnaast ook anderen hun eigen stem te ontdekken en uit te dragen. Dit maakt dat je het beste in jezelf naar boven haalt en zo de meeste creativiteit, kracht en resultaten boekt.” -bron Bol.com-
  Indien je de 7 habits interessant vindt, ga je dan ook eens in de achtste eigenschap verdiepen Meer…
 4. Mijn #1 Podcast Episode van Oktober is The road to Zandvoort.
  Jazeker, een Podcast over de Formule 1 en dan in het bijzonder de Dutch GP in Zandvoort 2020! Zelf ben ik een Formule 1 en Max33 Fan en luister daags na een raceweekend graag naar meerdere formule 1 Podcasten. Echter deze Podcast gaat niet over de Formule 1, het gaat over het project Dutch GP en project Circuit Zandvoort. Nauw betrokkene vertellen wat er allemaal is vooraf gegaan, wat er bij een dergelijke event komt kijken en hoe het er achter de schermen aan toe gaat om deze mega klus te klaren.
 5. Mijn #2 Podcast Episode die ik deze maand tijdens het hardlopen heb beluisterd is het gesprek tussen Michael Pilarczyk en Petrus (Peter de Harder), Episode #83 leef je mooiste leven Podcast. Petrus is een jonge gast en Michael een oude in het vak. Ze hebben een mooi gesprek over buitenbeentjes, succes op jonge leeftijd en het volgen van je passie.

Iedere maand deze Top 5 in je Inbox? ?Meld je HIER aan
Check HIER de Top 5 van vorige maand

TIP: Wil je 30 dagen Gratis naar Audioboeken luisteren en uitproberen of het iets voor je is?
Ga naar Audible.

Veel lees en luisterplezier,

Patrick

Alle blogs

Patrick Coopmans

Ik ondersteun leiders en teams die willen groeien naar de top!

Kennismaken

Sixstar updates

Blijf op de hoogte van blogs, podcasts, events en gratis content

"*" geeft vereiste velden aan

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.