Team is Kostbare Spiegel

#leiderschap #business #defensie #salesteam #motivation #salesmanager #military #businessleadership #inspiration #veteran #coaching #militaryleadership #effectiefcommuniceren #veteraan #landmacht #leadership #sixstarleadership #lestweforget #opdatwijnooitvergeten #interim #trump
Categorie: Zelfleiderschap

Als leider kun je van alles vinden van je Team en besef tegelijkertijd goed dat ditzelfde Team en omgeving je meest waardevolle spiegel is. Iedere dag krijg je van hen de feedback over jouw functioneren als Leider, hun Leider. Omarm het, denk erover na en ga ernaar handelen. Als Leider heb jij (waarschijnlijk) meer kennis, ervaring en Leidinggevende kwaliteiten dan de mensen in je Team. Logisch, daarom ben jij ook “de Manager”.

Let op! Dit speelt op ieder niveau. Bij De Accountmanager en de Salesmanager, de VP of Sales en de CEO en een Generaal en de Kolonel. Altijd zit er een onzichtbaar laagje tussen dat verwachtingen naar elkaar toe schept. We denken vaak dat dit zich alleen afspeelt op “lagere” niveaus, het tegendeel is waar. Een mooi voorbeeld is President Donald Trump en hoe hij steeds reageert op zijn omgeving.

Op welk niveau jij ook zit binnen een organisatie, het is in jouw belang dat je zowel je Team als je direct Leidinggevende ondersteunt in het behalen van de doelen. De afgelopen 20 jaar heb ik zelf geleerd hoe hier mee om te gaan en ik leer nog steeds.

Geloof me, ik heb aardig wat conflicten op mijn bordje gehad,
mijn ego was groter dan mijn verstand. Liever won ik de discussie, FOUT!

Dankzij deze botsingen ben ik beter gaan begrijpen hoe om te gaan met Feedback. Zonder feedback van je omgeving en er zelf ook daadwerkelijk iets mee doen sta je stil in je groei als Leider. Een sterke Leider beheerst dit spel met als gevolg dat iedereen in zijn omgeving beter gaat presteren en de werksfeer sterk verbetert.

Heb jij ervaring in het hoe beter leren om te gaan met Feedback?
Deel dit dan in een Reactie.

Alle blogs

Patrick Coopmans

Ik ondersteun leiders en teams die willen groeien naar de top!

Kennismaken

Sixstar updates

Blijf op de hoogte van blogs, podcasts, events en gratis content

"*" geeft vereiste velden aan

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.