SSL Mastermind Netwerk

Powered by Sixstarleadership

Wat is een mastermind groep en wat heb je er aan?

Jezelf verder ontwikkelen door gewoon “dingen te doen” en leren door ervaringen en feedback van je omgeving. Dat zijn twee hele belangrijke peilers om te groeien als mens, leider en met je team en organisatie. Sixstarleadership gaat vanuit deze overtuiging het SSL Mastermind netwerk opzetten en faciliteren. De verbinding maken tussen een groep personen, die als individu, en als groep streven naar het overstijgen van de resultaten. Resultaten in de breedste zin van het woord. 
Sinds ik in 2019 met de podcast ben gestart, heb ik tientallen mensen intens gesproken en more to come. Er is voor mij persoonlijk een nieuwe groep mensen om me heen ontstaan, waar ik ontzettend veel aan heb gehad en nog steeds heb. Een soort eigen mastermind groep rondom de podcast. Dit heeft als een ongelofelijke katalysator gewerkt bij het bepalen en behouden van de koers en bij het behalen van mijn persoonlijke en zakelijke doelen. Masterminden werkt dus! En daarom starten we met het SSL Mastermind netwerk, en gaan we de opgedane kennis en ervaring delen.

Wat is een Mastermind groep?

In de boeken die ik heb gelezen en vele podcast uren beluisterd, kwam ik regelmatig het concept Mastermind tegen. Binnen grote organisaties, kunnen bepaalde overlegstructuren en klankbord groepen intern worden ingeregeld en gefaciliteerd. (Of dit overal wordt gedaan is een tweede). Kleinere bedrijven, ondernemers binnen een niche markt en individuen met ambitie voor zelfontwikkeling, zijn vaker aangewezen op eigen creativiteit en initiatieven. Aansluiten bij een mastermind groep is dan een goed idee.

Een Mastermind kan je omschrijven als “the coördination of knowledge and effort of two or more people, who work toward a definite purpose, in the spirit of harmony”, aldus grandmaster Napoleon Hill, onder meer bekend van Think and Grow Rich. Het idee van de Mastermind werd geïnspireerd door Hill’s gesprekken met o.a. de zeer succesvolle zakenman Andrew Carnegie, die zijn hele fortuin en succes toeschreef aan zijn Mastermind groep.

De waarde van een Mastermind zit in de toegenomen focus en het het overstijgende collectief, het gezamenlijke bewustzijn dat ontstaat: “No two minds ever come together without thereby creating a third, invisible intangible force, which may be likened to a third mind [the master mind].” (Bron Twelve Waves)

Mastermind voor leiderschap & team performance

Voor wie is dit Mastermind netwerk? Heel simpel, voor iedereen die wil groeien als leider en/of leiding geeft aan een team en de performance hiervan wil verbeteren. Je neemt de nodige ervaring en inzichten mee, je hebt je eigen verhaal, overtuigingen, methodieken en deze stel je beschikbaar voor like minded people. Er is één belangrijke toevoeging, we gaan ook mentaal, fysiek en spiritueel, de verbinding maken tussen Defensie en het bedrijfsleven. Wil niet zeggen dat je perse in beide actief moet zijn geweest. Een must is wel dat je hier een meerwaarde in ziet en er nieuwsgierig naar bent hoe dit jou verder gaat brengen. Verder in wat dit kan doen met jou als leider, je team, je bedrijf. Resultaten overstijgen, dat is het doel van de Mastermind groepen binnen het SSL netwerk.

Wil je meedoen met een mastermind?

Een hele waardevolle investering en je bent van harte welkom! Per jaar zet ik een aantal groepen op en begeleid ze. De omgeving van de groep is er eentje waar alles kan en mag. En de bijbehorende randvoorwaarden zorgen voor veiligheid en vertrouwen. Dit zal ik persoonlijk borgen, zodat iedere deelnemer een maximaal resultaat kan behalen uit zijn deelname. Aan de samenstelling van de groepen gaat een grondig proces. Interesse, ervaring en doelstelling zijn daarbij drie belangrijke peilers waar ik naar kijk.

Uiteraard ben ik zelf ook een actief onderdeel van de groep. De groep zal zelf tot een zes-sterren niveau gaan groeien en ik zal vanuit mijn eigen ervaring  ideeën en suggesties inbrengen en zet mijn netwerk voor je open. Discipline, opvolging van afspraken zijn belangrijk. Om dit te borgen en daar waar nodig te activeren, pak ik een actieve rol. Maar ook jij krijgt een actieve rol: we werken met een week voorzitter en je krijgt de kans om op de hot seat te gaan zitten. Daar is voorbereiding en pro-activiteit gewenst, alles om jouw Mastermind succesvol te maken. En de leden van jouw Mastermind.

 

Wil je weten wat het SSL-Mastermind netwerk voor jou kan betekenen?
Sta je open om samen met andere inspirerende mensen, je resultaten te overstijgen?
Samen met Sixstarleadership oprichter, en podcast host, Patrick Coopmans, de verbinding maken tussen Defensie en de businss. 

Volgende stap

Deelname aan een Mastermind is niet gratis. Het vraagt een investering in geld, tijd en het belangrijkste, commitment naar je Mastermind groep en jezelf. Zeg je A, dan zeg je ook B, oftewel hard werken om je resultaat te overstijgen en te groeien als mens en professional.

Wil je weten wat het SSL-Mastermind netwerk voor jou kan betekenen?
Sta je open om samen met andere inspirerende mensen, je resultaten te overstijgen?
Ga dan naar de “MEER WETEN” knop, vul (geheel vrijblijvend) het formulier in, en Patrick neemt telefonisch contact met je op. Tot snel!