mart de kruif, generaal, leiderschap ,business ,defensie ,salesteam ,motivation ,salesmanager ,military ,businessleadership ,inspiration ,veteran ,coaching ,podcast ,militaryleadership ,effectiefcommuniceren ,veteraan, landmacht, leadership, sixstarleadership

#13 – Unieke Leiderschapslessen – Generaal Mart de Kruif

In aflevering 13 ga ik in gesprek met Generaal b.d. Mart de Kruif.

Wat ontzettend gaaf en interessant om na Generaal Otto van Wiggen wederom een Generaal als gast te mogen verwelkomen. En wat is dit een mooi gesprek geworden! Hoe kan het ook anders met iemand die als leider en mens hele bijzondere dingen gedaan heeft en nog steeds doet.โ€‹

Van Mart de Kruif zijn boek “Zandhappen”, tot het “neer-hoeken” van een Amerikaanse One-Star-General in Kabul.
In Afghanistan, een jaar aan de leiding staan, van een 45.000 man/vrouw tellende internationale troepenmacht , tot het als Commandant Landstrijdkrachten doorvoeren van de pijnlijke defensie bezuinigingen.
De organisatie van de Invictus Games 2020 (2021) in Den Haag, tot de vorming van mensen binnen de Koninklijke Landmacht.

“We schrijven mensen veel te snel af en geven ze geen 2e kans meer.”

Een aantal vragen die worden beantwoord:

Wat doet het met een Generaal zijn denken en handelen, als hij een jaar in een oorlogsgebied is?
Hoe belangrijk is een goed team daarbij?
Wat is je eerste gevoel als je van je baas, Generaal Peter van Uhm, deze, zeker voor een Nederlandse Generaal, unieke opdracht krijgt?
Leiderschap, omgaan met “de regels” en keuzes maken. Hoe werkt dat als hoogste baas van een dergelijke grote militaire operatie, waarbij ook de politiek een zwaarwegende factor is?
In 12 maanden tijd 283 nabestaanden een handgeschreven brief sturen, wat doet dat met iemand?

En nog veel meer…

Dit gesprek is uniek, bijzonder en de moeite waard om meerdere malen te beluisteren, te bekijken en te delen met iedereen die maar iets met leidinggeven heeft.

โ€œGeloof in de kracht van mensen!โ€ – Mart de Kruif – Mei 2020

  • mart de kruif, generaal, leiderschap ,business ,defensie ,salesteam ,motivation ,salesmanager ,military ,businessleadership ,inspiration ,veteran ,coaching ,podcast ,militaryleadership ,effectiefcommuniceren ,veteraan, landmacht, leadership, sixstarleadership

Alle afleveringen

Luister de Sixstarleadership podcast via jouw favoriete podcast-app

Sixstar updates

Blijf op de hoogte van blogs, podcasts, events en gratis content

"*" geeft vereiste velden aan

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.