patrick van der wal, gevangen in gevoel, politie, hoog sensitiviteit, hoog gevoelig, defensie, veteraan, koninklijke marechaussee, peter van uhm, kabul, bosnië, eufor, isaf

#23 – Agent , gevangen in gevoel, hoog sensitiviteit – Patrick van der Wal

In aflevering 23, ga ik in gesprek met Patrick van der Wal

Wat een bijzondere man, Patrick van der Wal. Momenteel wijkagent in het voor mij zeer bekende Groesbeek (ik heb daar tot mijn 30e gewoond) en auteur van het boek “Gevangen in gevoel”. En echt waar, wat heeft Patrick een indrukwekkend verhaal opgeschreven, en wat heeft hij gevangen gezeten in zijn gevoel.

In zijn boek en in ons gesprek gaan we terug naar een aantal bepalende, bijzondere, en vaak niet te begrijpen momenten in Patrick zijn leven. Dat begint als kleine jongen en later bij defensie, de politie en privé. Als militaire politie (Wachtmeester bij de Koninklijke Marechaussee) wordt hij in Bosnië ingezet ten tijde van de val van Srebrenica. En als civiel agent, wordt hij een jaar geplaatst in Kabul en ook dit heeft een grote impact op Patrick zijn staat van zijn. En zo beschrijft hij nog vele dingen, tot in detail in zijn boek.


Patrick komt in de problemen, met zichzelf, met zijn omgeving en met zijn werkgevers. Dusdanig ernstig, dat hij zelf een einde aan het leven wil maken. Waar komt dat gevoel, dat hij altijd al heeft gehad vandaan? Onbegrepen door zijn omgeving, niet serieus genomen door specialisten, uiteindelijk gaat hij zelf op onderzoek uit.

Hij komt erachter, dat hij hoog sensitief is, en dat dit de grote oorzaak is, waarom hij zich 45 jaar lang gevangen heeft gevoeld in zijn gevoel.

Patrick, bedankt voor het gesprek, je boek, je missie, en het delen van jouw ervaring, zodat anderen geen 45 jaar gevangen hoeven te zijn in hun gevoel.

 

  • patrick van der wal, gevangen in gevoel, politie, hoog sensitiviteit, hoog gevoelig, defensie, veteraan, koninklijke marechaussee, peter van uhm, kabul, bosnië, eufor, isaf

Alle afleveringen

Luister de Sixstarleadership podcast via jouw favoriete podcast-app

Sixstar updates

Blijf op de hoogte van blogs, podcasts, events en gratis content

"*" geeft vereiste velden aan

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.