leiderschap, voetballen en leiderschap, kinderwijsheid, az voetbalschool, az alkmaar, az jeugdopleiding, Geel Wit haarlem, geel-wit, sv geel wit '20, probleem kinderen, probleem kind, jeugdzorg, ggz, probleem kinderen, persoonlijk leiderschap

Van “LASTIG KIND” naar de AZ-Voetbalschool, in 10 maanden tijd.

‘Wat moeten we met die jongen?’ (8 jaar)
‘Er zijn meerdere spelertjes die last hebben van zijn gedrag?’
‘Als we hem eruit zetten, wat dan, een ander team ermee opzadelen is ook zoiets.’(Nog steeds 8 jaar)

Het is januari 2023, er is wat onrust binnen het trainersgilde van het team van mijn middelste zoon. Ik besluit om als ouder ook wat mee te gaan draaien. Ook ik erger me zo nu en dan, en dus werk aan de winkel. Echter, de woorden zoals bovenstaand, over een 8-jarig ventje? Dat gaat te ver, zeker gezien het feit dat wij pretenderen een verenging te zijn waar iedereen welkom is, inclusief alle bijbehorende regenboog toeters- en bellen.

leiderschap, voetballen en leiderschap, kinderwijsheid, az voetbalschool, az alkmaar, az jeugdopleiding, Geel Wit haarlem, geel-wit, sv geel wit ’20, probleem kinderen, probleem kind, jeugdzorg, ggz, probleem kinderen, persoonlijk leiderschap

Aan de slag, de rest is geschiedenis. Nu 10 maanden later hebben we als team een prachtige periode achter de rug, spelen we in de top van Nederland en is het ventje waar we geen raad mee wisten, (inmiddels 9 jaar) gescout en uitgenodigd voor de AZ-Voetbalschool.

We leggen als maatschappij een norm op en creëren een bandbreedte. Wijk je af? Dan krijg je een stempel. Ben je anders dan dat wat we graag zien, is er een bepaalde ergernis en irritatie? Dan lijkt inclusiviteit plots ver weg.

Wij zijn zelf in de spiegel gaan kijken. ‘Hoe kan het zijn, dat we zo praten over een ventje van 8?’

Ik heb er een podcast over opgenomen. Dit is namelijk niet alleen van toepassing bij de voetbalclub of op kinderen. In het bedrijfsleven, familie, gezin en de gehele maatschappij zie je dit principe terugkomen. Er zitten veel lessen in die waardevol zijn om een betere leider te worden.

Veel luister en kijk plezier!
Patrick

PS: Ken je VaderZoonReis al? 15-17 December organiseren we een Extra Weekend.
EN…in April 2024 het allereerste OuderKindWeekend!

Check de website: www.vaderzoonreis.nl

Alle afleveringen

Luister de Sixstarleadership podcast via jouw favoriete podcast-app

Sixstar updates

Blijf op de hoogte van blogs, podcasts, events en gratis content

"*" geeft vereiste velden aan

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.