“Militair en Business Leiderschap. Leiders en Organisaties ontdekken hoe waardevol deze combinatie is.”

sixstarleadership, military, leadership, business
Foto voor een lokaal krantje. Enkele maanden voor de uitzending naar Afghanistan 2007.

Een jonge ambitieuze Leider, vol zelfvertrouwen en energie. En toch kreeg ik het niet voor elkaar, om altijd de IMPACT te maken die ik voor ogen had. Ik kreeg weerstand, waarom? Ik doe toch de juiste dingen?
Iets deed ik niet goed, ik kan beter, dat wist ik gewoon zeker! Ik was overtuigd dat ik als leider nog verder kon groeien en nog meer waarde kon toevoegen.

Vanuit deze overtuiging en mijn Passie voor leiderschap is Sixstarleadership ontstaan. De combinatie van Business en Military Leadership, gebaseerd op meer dan 20 jaar ervaring bij Defensie en in het Bedrijfsleven. 

sixstarleadership, military, leadership, business
Romeo Groep, Afganistan, 2007. "Brothers in Arms"
leadership, military, business, sixstarleadership
Lezing voorbereiden, Public Speaking University 2018, London.
sixstarleadership, military, leadership, business
Training, Coaching, Teambuilding en toffe events organiseren!
sixstarleadership, military, leadership, business
School for The Work from Byron Katie. Los Angeles 2017
sixstarleadership, military, leadership, business
In actie in Uruzgan 2017 met collega Stephan.

Wie ben ik?

Mijn naam is Patrick Coopmans. Op de kleuterschool zat ik meestal achter het stuur van de skelter en mijn vriendjes “mochten” duwen. Als we in het Groesbeekse bos een hut gingen bouwen, verdeelde ik vaak de taken en regisseerde de hele bende. Uiteraard speelde we in het bos soldaatje met als voorbeeld de mannen uit de jaren 80-serie “Tour of Duty”.
Sergeant Anderson was mijn favoriet, en ik leidde toen al de patrouilles door de bossen heen. Schitterende tijd! Mijn moeder zei, dat ik of het leger in zou gaan of boswachter zou worden. Ik was toen 6 jaar oud. Ze heeft gelijk gekregen. Op mijn 19e ben ik bij de Landmacht gegaan en heb daar in 12 jaar tijd heel veel geleerd en meegemaakt. Mijn moeder is helaas te jong overleden, zelf was ik pas 7 jaar oud. Ik weet zeker dat ze vanaf boven met een glimlach meekijkt.

In 2017 en 2018 heb ik deelgenomen aan een 10-Daagse Vipassana Meditatie Cursus in Maleisië.

Waarom waardevol?

Het moment dat ik als 6-jarig jongetje in de Skelter zat tot nu, is voor mij de meest waardevolle opleiding die ik mij kon wensen. Opgegroeid in een ondernemers gezin en mijn vader werkte door weer en wind, 6 dagen per week, 18u per dag als huis aan huis bakker. Een periode vol met hoogte, ook dieptepunten en nu vooral fijne herinneringen. Het heeft mij op jonge leeftijd zelfstandig gemaakt en op mijn 19e ben ik het leger in gegaan. Heel veel geleerd, als Militair, als Leider en bovenal als Mens. Discipline, Trainen, Leidinggeven, de lat hoog leggen en niet tevreden zijn met 99% als het doel 100% is. Gedurende 3 uitzendingen heeft de hoge standaard die wij van elkaar eiste als Groep ons veel gebracht. In Afghanistan 2007 heeft dit zelfs meerdere malen onze levens gered. Hier heb ik geleerd wat er nodig is om Teams te bouwen en te trainen.

Na 12 jaar defensie ben ik in 2008 het bedrijfsleven ingestapt. Ik kreeg de kans om snel stappen te maken. Voor mijn gevoel zat ik in een inhaalrace en ben volgas gegaan. En er was ook aardig wat te leren, “de burgermaatschappij” is geen defensie. De ruwe diamant moest gepolijst worden. Werken met vrouwen bijvoorbeeld. Wat vond ik dat in het begin lastig. Non-verbaal was ik nog net wat teveel Militair. En dan die 9u tot 17u mentaliteit, ziekmeldingen, individueel de bonus najagen en het ontbreken van duidelijke doelen. WTF dacht ik in mijn eerste maanden. Harriette, mijn toenmalige manager, zei tegen me “Je mag wel wat meer lachen…”.

“Vanaf dat moment ben ik in het Bedrijfsleven heel bewust gaan werken aan mijn ontwikkeling als Manager en Leider.”

Ik ben gaan studeren en in 2015 heb ik de Bachelor Bedrijfskunde afgerond. De ervaringen bij Defensie en dan met name de Afghanistan periode is van onschatbare waarde gebleken. Hier vond ik mijn Creativiteit, Onderscheidend vermogen en Overtuiging.  Onze werkwijze is succesvol gebleken tijdens Vuurgevechten en nu ook in het Bedrijfsleven. Afdelingen komen in beweging, Managers worden Leiders en Teams gaan beter presteren. En nog steeds, als het doel 100% is, dan is 99% niet voldoende en niemand is belangrijker dan het Team of de Opdracht.

Waarom doe ik wat ik doe?

Military & Business Leadership!
Deze combinatie is ontzettende waardevol. Mijn ervaringen delen met anderen is mijn passie geworden! Schrijven, Spreken, Coachen en het Organiseren van Inspirerende Events. Hierbij omarmen Military en Business Leadership elkaar, Leiders groeien en Teams gaan gaan presteren. 

#leiderschap #business #defensie #salesteam #motivation #salesmanager #military #businessleadership #inspiration #veteran #coaching #militaryleadership #effectiefcommuniceren #veteraan #landmacht #leadership #sixstarleadership #lestweforget #opdatwijnooitvergeten #interim

Wat heb jij daar aan?

Je wil de leider zijn die zijn Team motiveert om grootse dingen te doen. En iets houd je tegen, het gaat in ieder geval niet zoals jij het graag ziet. Vanuit mijn eigen ervaring kan ik beamen dat goed Leiderschap niet vanzelfsprekend is. Om wanhopig van te worden. Gelukkig kun je met de juiste ondersteuning en sparringpartner snel achterhalen waar de winst is te behalen. Om een leider te worden die meer impact maakt, zul je de moed moeten tonen om de hulp te zoeken die nodig is om verder te groeien. We zoeken de oorzaken vaak buiten onszelf, begin bij jezelf.

Met mijn meer dan 20 jaar ervaring bij Defensie en in het Bedrijfsleven lever ik een bijdrage, om jou persoonlijk, je team of de gehele organisatie van dienst te zijn. Neem contact op om te overleggen op welke manieren we hier voor jou invulling aan kunnen geven?

sixstarleadership, leadership, military, business

Meer over mij

Papa van drie geweldige zoontjes, Youp, Guus, Sam en ik ben getrouwd met Marleen. Zoveel als kan willen wij buiten zijn. Wandelen, rennen, voetballen, strand, terrasje en met ons sloepje het water op. Wij zijn overtuigd dat alles op je pad komt met een reden. Omarm het, kijk goed wat de betekenis is en haal de waardevolle lessen eruit.

Schrijf je in voor;

  • NIEUWSTE BLOG
  • LAATSTE PODCAST
  • EVENT UPDATES
  • FREE DOWNLOADS

0 +
Totaal aantal volgers