De relatie tussen moedig leiderschap en het resultaat

moedig leiderschap ,business ,defensie ,salesteam ,motivation ,salesmanager ,military ,businessleadership ,inspiration ,veteran ,coaching ,podcast ,militaryleadership ,effectiefcommuniceren ,veteraan, landmacht, leadership, sixstarleadership

“Beste Patrick, bedankt voor jouw bijdrage aan dit boek. Als geen ander ken jij de betekenis van moed, en dapper leiderschap.”

Deze tekst, heeft Gian Kerstgens geschreven in “mijn” exemplaar van “zijn” boek, De Moedige Manager. Bij het lezen voel ik ongemak, en door mijn hoofd gaan de gedachten, hoezo weet ik dat als geen ander, en je doet het als leider nooit alleen.

Op de foto bij dit Blog ontvang ik van het team mooie woorden en een hele lelijke karaoke microfoon. Mijn vinger wijst naar het team, jullie bedankt, we hebben het samen gedaan!

In 6 maanden met het team op #1

Naast de Sixstarleadership activiteiten en de Podcast heb ik een interim sales management rol bij een groot Media bedrijf (DPG). In December 2019 ben ik bij deze organisatie gestart, in een regio dat voor 70% bestond uit vacatures. Een aardige klus, op voorhand al, en toen kwam ook nog Corona. Voor iedereen een uitdaging en voor een team in opbouw helemaal. We zijn geslaagd om binnen 3 maanden de vacatures in te vullen en met een 100% positieve winnaars mindset, zijn we als regio stappen gaan zetten. Groot denken, niet bezig zijn met details die afleiden en vaak niet bijdragen. En ieder teamlid moet op zijn of haar manier meedoen om als team beter te worden. Het resultaat is dat er nu een zelfstandig team staat, waar zelfs tijdens corona gepraat is over kansen en er eigenlijk geen belemmeringen zijn om te doen wat goed is. Trots dat deze “vacature-regio” in Q1 al het derde team was, en in Mei zelfs de hoogste score had van geheel field sales.

“Groot denken, niet bezig zijn met details die afleiden en vaak niet bijdragen.”

De relatie van dit resultaat en moedig leiderschap?

Mijn ongemak, waar ik over schrijf, komt voort uit mijn diepe overtuiging, dat de leider niet afzonderlijk gezien kan worden van het team. Je bent het team, iedereen is het team, niemand is belangrijker dan het team (Otto van Wiggen). In bovenstaand voorbeeld heb je de account manager, de digital consultant, de marketeer, de manager, en samen zijn we 100% gelijkwaardig, waarbij ieder zijn eigen rol heeft en aandeel moet pakken binnen het team. Inclusief de leider, en deze is verantwoordelijk voor het creëren van een omgeving waar dit kan, en richting geeft aan het schip. Bijna altijd zal de leider met de opvarende afwegen, welke wind het beste is voor het teamresultaat, de organisatie en uiteindelijk het resultaat.

Gebruik maken van de denkkracht van mensen (Otto van Wiggen) en geloven in de kracht van mensen (Mart de Kruif), dat zijn toch wel twee hele krachtige overtuigingen die hier van toepassing zijn.De afgelopen maanden is me soms gevraagd hoe het kan dat onze resultaten zo snel zo goed waren, en bleven gedurende de Covid-19 uitbraak.

Drie dingen zijn onderdeel van hoe ik kijk naar moedig en dapper leiderschap:

  1. Bepaal richting, blijf op de snelweg, laat je niet afleiden door alle afslagen.
  2. Doe geen dingen die “moeten” en niet werken.
  3. Leiderschap is de grenzen opzoeken en je vrijheid pakken. (Mart de Kruif)

Hebben wij de afgelopen 6 maanden alles goed gedaan? No way! Valkuil kan zijn dat je bepaalde details niet ziet en dus tijdig de slag maken naar gedetailleerder werken en fine-tunen is wel raadzaam. Ook op een niveau hoger is een goed team essentieel om elkaar uit te dagen en beter te willen worden. En hier gelden dezelfde regels zoals bovenstaand omschreven.

Per Juni heb ik dit team over gedragen en ga ik me voegen bij een team in het zuiden des lands. Huge potentie, echt een hele leuke groep mensen. Man, vrouw, jong en oud, mooie mix, met een goede energie. Bij het regiment Huzaren van Sytzama, zegt men al honderden jaren, “Door het juiste te doen, vreest gij niemand” en zo is het!

Meer artikelen, video’s en een Podcast over leiderschap bij defensie en in het bedrijfsleven vind je op de site van Sixstarleadership.

In 6 maanden met je (sales)-team op #1, HOE DAN? Let’s connect/Contact 

Luister naar de podcast op PodBean, Apple Podcast, Spotify, Stitcher

Ontvang automatisch een email bij een nieuwe Podcast

[mc4wp_form id=”1390″]

Apple-Podcasts.png Apple Spotify.png Spotify Podbean.png PodBean Stitcher.png Stitcher


leiderschap, defensie, veteranen, , veteraan, sixstarleadership, sales, persoonlijkeontwikkeling, militair, landmacht

Alle blogs

Patrick Coopmans

Ik ondersteun leiders en teams die willen groeien naar de top!

Kennismaken

Sixstar updates

Blijf op de hoogte van blogs, podcasts, events en gratis content

"*" geeft vereiste velden aan

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.