Leiderschap en Spiritualiteit

leiderschap en spiritualiteit, militair leiderschap, defensie en spiritualiteit, meditatie en leiderschap, vipassana, spirituele vorming, leiderschap en vorming, jonge leiders, leiders defensie, sixstarleadership

Leiderschap en spiritualiteit

Dat is één van de onderwerpen die ik volgende week ga bespreken in de 10-daagse Podcast Marathon.

Als jonge leider was ik me niet of te weinig bewust, van de “andere” mooie krachten van het leven. Krachten en tools die destijds niet in de Militaire leiderschap-en management handboeken stonden. Na mijn Defensie tijd heb ik ervaren dat spiritualiteit voor mij persoonlijk onlosmakelijk verbonden is met zelfleiderschap en persoonlijke ontwikkeling.

‘En je kunt pas leiding geven aan een ander, als je leiding kunt geven aan jezelf.’

Dus voor mij staat als een paal boven water, dat enige vorm van spiritualiteit aanwezig is, daar waar groei en vorming van leiderschap ontstaat.

Op onderstaande de foto, 4 Sept. 2018, sta ik in de Masjid Sultan Ahmad Moskee in Kuantan (Maleisië).

leiderschap en spiritualiteit, militair leiderschap, defensie en spiritualiteit, meditatie en leiderschap, vipassana, spirituele vorming, leiderschap en vorming, jonge leiders, leiders defensie, sixstarleadership
De reden van dit bezoek aan Maleisië is mijn 2e Vipassana Meditatie Cursus in het Dhamma Malaya center. Na de 10-daagse retreat ben ik naar deze indrukwekkende moskee gegaan voor een bezichtiging. Mijn interesse was gewekt en de lokale gids vroeg of ik 2 dagen wilde blijven, alle rituelen bijwonen, uitleg over de gemeenschap, en rondleiding door het complex…

…Na de schrik op de vraag, kwam al snel het enthousiasme en een dankbare JA. Wat volgde waren 2 fantastische dagen (ik sliep in eigen hotel), met mooie mensen, geschiedenis en bijzondere verhalen.

leiderschap en spiritualiteit, militair leiderschap, defensie en spiritualiteit, meditatie en leiderschap, vipassana, spirituele vorming, leiderschap en vorming, jonge leiders, leiders defensie, sixstarleadership

Leiderschap en spiritualiteit zijn voor mij onmiskenbaar een 2-eenheid. Soms intens en af en toe onbewust aanwezig. Jezelf steeds beter leren kennen is een oneindig pad. En vanuit dit pad wordt authentiek waardengedreven leiderschap gevormd.

Ga je de 10-daagse Podcast Marathon volgen?
10 dagen, 10 onderwerpen, 10 x een korte Podcast met als thema’s leiderschap, persoonlijke ontwikkeling, team performance, etc..

We starten 12 December op mijn verjaardag:) en je kunt het kanaal vinden op Youtube, Spotify, Apple Podcast en alle andere grote kanalen.

Namaste 🙏
Patrick

Alle blogs

Patrick Coopmans

Ik ondersteun leiders en teams die willen groeien naar de top!

Kennismaken

Sixstar updates

Blijf op de hoogte van blogs, podcasts, events en gratis content

"*" geeft vereiste velden aan

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.