De stap van dromen naar creëren en produceren

Militair, leiderschap, Podcast, Leadership, military, defensie, veteraan

2020 is pas net begonnen en wow, wat is er alweer veel gebeurt. 

Regelmatig knijp ik in mijn arm om uit de creatie en productie bubbel te komen. Mijn bubbel heet Sixstarleadership en ik voel dat dit datgene is, waar ik jaren naar op zoek ben geweest. Een zoektocht, een leertraject, een weg vol met vorming, een traan een lach en vooral vol leven en mooie momenten. Een zoektocht is het verkeerde woord, het is er altijd al geweest, het heeft mij gevonden en nu zitten we in de fase dat het zich aan manifesteren is.

“Het” aan het manifesteren is?

Sinds 2010 speelt bij mij het idee om iets met de combi en militair en bedrijfsleven te doen. Het idee heeft me niet meer losgelaten, toen 10 jaar geleden was het te vroeg, nu 10 jaar later is HET moment. Als ik terug kijk naar de afgelopen 10 jaar, heb ik zo bizar veel geleerd, gezien en ervaren.
Veel geleerd in en van het bedrijfsleven en niet onbelangrijk, ik heb mijzelf beter leren kennen. En met name dat laatste, is voor mij essentieel in alles wat ik nu doe. Military, Business en Patrick zijn nu als driehoek in balans en het gevolg is dat Sixstarleadership zich heeft gemanifesteerd in mijn leven.

“De stap van dromen naar creëren en produceren”

De afgelopen 5 maanden is de website gebouwd, is de blog actief, groeit onze mailinglijst en is mijn droom van een eigen Podcast werkelijkheid geworden. De stap om te starten was spannend, de eerste gesprekken idem en nu voelt het steeds meer en meer als iets dat klopt. De reacties die ik krijg zijn overweldigend. Zowel de complimenten als verbeterpunten, en het aantal downloads, laat zien dat er interesse is in deze praktische benadering van leiderschap. (Zelf)-Leiderschap bekeken en ervaren vanuit een militaire en civiele omgeving. Ondertussen werk ik als interim manager bij een fantastisch mooi bedrijf DPG Media en blijf zo dicht bij het bedrijfsleven staan. Tegelijkertijd help ik ambitieuze zelfkritische bedrijven die met hun teams en leiders naar een hoger niveau willen groeien. Strakke planning, hard werken, veel plezier, machtig mooi.

Vraag; “klinkt als drie banen, waar haal je de tijd vandaan?”

Tip; “Doe alleen dat doet wat waarde toevoegt aan het behalen van je doelen”

Wat is Sixstarleadership?

Sixstarleadership staat voor (zelf)-leiderschap en teamperformance, waar je dat ene unieke extra element aan gaat toevoegen. Dit extra element is de synergie tussen business en military als ze elkaar gaan versterken. Ben je in staat om net dat ene unieke extra stukje toe te voegen, dan vind je je 6e ster! Iedere leider en team zit in mijn opvatting op 5 sterren, met Sixstarleadership ga je vanuit je eigen aanvangsniveau werken naar de 6e ster.

“Wij maken letterlijk en figuurlijk de verbinding tussen military en business, waarbij leiderschap en teamperformance centraal staan.”

De Podcast, gelanceerd 3-1-2020

Project podcast, wat is dit gaaf. Het is een ruwe diamant met een hele mooie kern en de kop is eraf. De komende maanden blijven we mooie gesprekken online zetten en werken aan het verbeteren van de kwaliteit. In 2014 was er al het idee om een podcast te beginnen, de VetsInBusiness Podcast. Voor mij was het te vroeg, de driehoek waar ik eerder over sprak aan het leiderschap, Podcast, Leadership, military, defensie, veteraanbegin van dit stuk, was nog niet in balans. Stel je voor 2014…toen kende bijna niemand podcast en was ik 1 van de eerste podcasters geweest van Nederland. Destijds had ik bijvoorbeeld al een afspraak ingepland met Meneer Dick Berlijn en die heb ik afgezegd. Het voelde niet goed, te gespannen, niet in balans. En dan hoor je Meneer Berlijn 5 jaar later als gast bij de EINDBAZEN* Podcast en zij waren (terecht) vereerd dat Dick Berlijn hun gast was. Toen dacht ik echt, Patrick, Slapjanus, jij had deze bijzondere man 5 jaar terug al op de korrel. Ga gvd eens iets doen met je ideeën en dromen.

De rest is geschiedenis. Sinds dat moment staat Sixstarleadership centraal in mijn leven en is afgelopen januari de Podcast online gegaan.

(*Eindbazen by the way top podcast en een persoonlijke bron van inspiratie).

Waanzinnig Trots

Dus ik ben waanzinnig trots, op dat wat we nu hebben staan en we zijn pas net begonnen. Het kan je zijn opgemerkt dat ik de ene keer spreek ik over IK en dan weer over WIJ en dit is een bewuste keuze. Zonder de juiste mensen om je heen haal je nooit je ware potentieel naar boven. De WIJ is het team van mensen waar je mee samenwerkt, bewust en onbewust, en de kritische noot in het geheel zijn.

Wij blijven creatief en productief en we zijn trots op wat we doen.

Sixstarleadership

Patrick hier…Einde bericht

 

Abonneer je HIER op de Podcast en Blog

Meer info over de Sixstarleadership diensten vind je HIER

 

 

Alle blogs

Patrick Coopmans

Ik ondersteun leiders en teams die willen groeien naar de top!

Kennismaken

Sixstar updates

Blijf op de hoogte van blogs, podcasts, events en gratis content

"*" geeft vereiste velden aan

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.