6 Kwaliteiten van Sterke Leiders

sixstarleadership, leadership, military, business
Categorie: Zelfleiderschap

De afgelopen 20 jaar heb ik voor EN samengewerkt met tientallen leiders.

Leiders werkzaam bij defensie en in het bedrijfsleven. Nederlandse Leiders, Internationale Leiders, Mannelijke Leiders, Vrouwelijke Leiders, Leiders jonger dan mijzelf en Leiders die al wat meer jaren erop hadden zitten. Lang verhaal Kort verhaal, ik heb vele soorten en maten voorbij zien komen. Van iedere Leider heb ik geleerd, zoals je van ieder mens kunt leren waar je mee in aanraking komt.sixstarleadership, leadership, military, business

Er zijn 6 kwaliteiten die ik terug zie bij de voor mij meest waardevolle Leiders waar ik mee heb samengewerkt. Daar komen ze (Hij = Man/Vrouw);

1. Verantwoordelijk

Een sterke Leider neemt verantwoordelijkheid, ook wel bekend als accountability. Tijdens zwaar weer, een onzekere fase of in tijdens waar moeilijke keuzes moeten worden gemaakt, dan toont de sterke Leider dat verantwoordelijkheid nemen een Kerntaak is.

2. Vriendelijk

Een sterke Leider is vriendelijk. Vriendelijk voor zichzelf en vriendelijk voor zijn omgeving. Omdat een sterke Leider zijn verantwoordelijkheid neemt, kan hij vriendelijk blijven en heeft hij geen zogenaamde uitspattingen nodig om dingen voor elkaar te krijgen. Een sterke Leider weet, dat vriendelijk zijn, bijdraagt aan de performance van de organisatie.

3. Geduldig

Een sterke Leider is geduldig, want een sterke Leider weet dat een Team van mensen meer bereikt dan het individu. Een sterke Leider trapt niet in de valkuil om alles zelf te gaan doen. Nee, een sterke Leider verzamelt mensen om zich heen die tezamen 100x meer produceren. Soms duurt het wat langer, echter door het geduld van de sterke Leider, groeien de mensen om heen als expert en ontstaat er een genadeloze Machine:).

4. Vertrouwen

Een sterke Leider heeft als basis waarde 100% vertrouwen in de mensen waar hij mee werkt. Bij een sterke Leider hoef je niet eerst het vertrouwen te verdienen. Nee, een sterke Leider gaat uit van vertrouwen een gezonde relatie en op basis daarvan ga je samenwerken. Vertrouwen en gelijkwaardigheid gaan hand in hand en zorgen voor een open, eerlijke en transparante samenwerking.

5. Werkt Hard

Een sterke Leider werkt hard. Niet perse hard werken in de zin van veel uren maken (al maakt een sterke Leider vaak veel uren en hij houdt ervan). Hard werken in de zin van stappen blijven zetten, om de mensen om hem heen te faciliteren. Een sterke Leider doet er alles aan om te zorgen dat de mensen om hem heen dat kunnen blijven doen waar ze goed in zijn. Een sterke Leider sluit zijn dag pas af als hij alles af heeft en de organisatie weer verder kan.

6. Empathisch

Een sterke Leider heeft een hoog EQ en een hoog Empatisch vermogen. Niets is zo krachtig als een Leider die kan connecten met alle lagen van de organisatie. Een organisatie is een mini maatschappij, met vele verhalen, dromen en wensen. Een sterke Leider voelt dit aan en weet wat een Individu of Team nodig heeft om te functioneren, te groeien en de ambities waar te maken. Een hoog empathisch vermogen zorgt ervoor dat de sterke Leider zich kan inleven in de ander, luistert zonder oordeel en de juiste vragen kan stellen.

Dit zijn mijn “6 kwaliteiten van een sterke Leider”. Interessant? Deel of Like dit artikel. Zie jij nog kwaliteiten van een sterke Leider die je wil toevoegen aan dit rijtje, zet deze dan in een comment!

POSITIVITY IS GOOD FOR ROI?❤️

Alle blogs

Patrick Coopmans

Ik ondersteun leiders en teams die willen groeien naar de top!

Kennismaken

Sixstar updates

Blijf op de hoogte van blogs, podcasts, events en gratis content

"*" geeft vereiste velden aan

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.