The Show Must Go On

leiderschap, defensie, veteranen, , veteraan, sixstarleadership, sales, persoonlijkeontwikkeling, militair, landmacht, team performance,
Categorie: Zelfleiderschap

Wat was 2020 een ongelofelijk bijzonder jaar. Een jaar waarin de vanzelfsprekendheid, van de manier waarop we leven, wel ter discussie is komen te staan. In mijn (social)-netwerk lees ik ook berichten, dat 2020 niet het jaar was waar we op hadden gehoopt, en dat 2021 hopelijk beter gaat worden. Komt “normaal” dan alles uit wat we hopen, en wat is beter?

Donderdagochtend 24 december reed ik naar de studio om de laatste Podcast van 2020 online te zetten. De top 4000 met Gerard Ekdom stond op, en nummertje 93 kwam voorbij, “The Show Must Go On” van Queen. En dat is wel wat het is.

De show moet doorgaan, de show gaat ALTIJD door, wat zeg ik, je bepaald je eigen show.

Stap af van de vanzelfsprekendheid, dat we uitgaan van wat altijd “IS”. Anders dan verwacht, is niet altijd minder. Leef, denk, werk, “BEN” aanwezig in het “NU”. Focus je minder op de doelen en meer op de richting. Zet een koers uit en blijf deze volgen. Echter weet ook, soms is het goed om met de wind en golven mee te bewegen, om uiteindelijk verder te komen. Tuurlijk is er veel gebeurd, en was de tocht in 2020 voor velen pittig en uitdagend. Verwacht alleen niet dat de wereld er van 31-12-2020 op 1-1-2021 anders is gaan uitzien. Pak daarom de regie, bepaal je koers, je richting, en heb meer grip op dat wat ook in 2021 weer voorbij gaat komen. Onverwachte dingen zullen altijd en wellicht steeds vaker op ons pad gaan komen.

Heb je je eigen krachtige koers bepaald, dan ben je beter in staat, om ook in tijden van harde wind, met je “schip” in de juiste richting te blijven navigeren.

Terugkijkend op 2020 hebben we met Sixstarleadership een mooi jaar gehad.

Een paar highlights;

✅ We hebben met de Sixstarleadership methodiek (“Overstijg je resultaten”), een aantal mooie (interim)-opdrachten succesvol ingevuld.

✅ 26 Podcast afleveringen, 35 uur!! aan Video online gezet op het Sixstarleadership YouTube kanaal, Spotify en Apple Podcast.

✅ Genomineerd voor een BNR Dutch Podcast Award .

✅ Begin dit jaar gestart op zolder, in maart verhuist naar een fantastische studio, om nog mooiere content op te nemen. Beter geluid, betere beelden, betere koffie.

Zonder kijkers en luisteraars geen interactie en geen publiek voor de unieke gasten met hun bijzondere. Op alle kanalen samen, naderen we de 1000 vaste volgers en abonnees. Nog niet geabonneerd? HIER even doen dan:), en ontvang een berichtje bij een nieuwe video of Podcast.

Waarom 2021 nog beter gaat worden dan 2020?

 

The Show Must Go On, en dat gaan we zeker doen, 2021 gaat een nog mooier jaar worden. Met de Podcast en Sixstarleadership zijn we precies een jaar live. Vanuit de gedachte kwam het idee, van daaruit in de actiemodus, en nu staat er sterke basis om uit te bouwen. De grootste winst van het afgelopen jaar, is dat we nu nog beter weten wat we willen en vooral waar we naartoe willen. Dit is ook de rode draad die ik hoor als ik met andere ondernemers spreek. Meer dan ooit is duidelijk waar de kansen liggen, wat ze echt leuk zijn blijven vinden ondanks de shit en hoe ze zich hebben gehouden in de storm die 2020 heet. Ook als mens, en misschien wel helemaal als mens, heb je jezelf nog beter leren kennen. Hoe ben je om gegaan met bepaalde zaken? Wat heb je geleerd, of juist niet, van je directe omgeving? Welke blinde vlekken zijn aan het licht gekomen en geven nu juist licht? Onder druk ontstaan de diamantjes, en met die diamantjes en inzichten, gaan we 2021 in.

En “beter” is, als de lessen uit het afgelopen jaar (en daarvoor), worden ingezet, om de koers te bepalen, die het beste bij jou past.

Iemand vroeg mij laatst, wat zijn jouw doelen? Eh…….

Mijn antwoord, “Ik kan wel de richting met je delen waar we naartoe willen bewegen”. Dit is voor mij persoonlijk wel echt een inzicht wat ik aan 2020 heb overgehouden, denk in richting, in koers en minder in doelen. En dankzij dit bijzondere jaar dat achter ons ligt, is de koers duidelijker geworden. Sixstarleadership zal in 2021 de nadruk nog meer gaan leggen op de verbinding tussen het bedrijfsleven en Defensie. Met de Podcast, kleinschalige events en de Sixstarleadership methodiek die we inzetten bij bij onze opdrachtgevers. Team performance, organisatie optimalisatie, leiderschap, en altijd resultaat overstijgend denken en doen.

patrick coopmans, leiderschap, defensie, veteranen, , veteraan, sixstarleadership, sales, persoonlijkeontwikkeling, militair, landmacht, team performance,

 

Ben je geïnteresseerd hoe wij ook in 2021 weer overstijgende resultaten gaan realiseren? Neem dan eens contact op, altijd leuk om kennis te maken. Contact opnemen kan HIERstuur een mailtje naar info@sixstarledership.com of bel me, 06-24770013. (Bij geen gehoor, een Appje met een terugbel verzoek.)

Ik wil jou als lezer, luisteraar, kijker, een een mooi 2021 toewensen, Take The Lead .

Zijn we nog niet ge-connect op Linkedin? Stuur me dan HIER een invite.

Team Sixstarleadership, “Overstijg je resultaten”

 

Apple-Podcasts.png Apple Spotify.png Spotify

Luister op Apple Podcast en Spotify

Ontvang automatisch een email bij een nieuwe podcast, blog en overige info

[mc4wp_form id=”1390″]

leiderschap, defensie, veteranen, , veteraan, sixstarleadership, sales, persoonlijkeontwikkeling, militair, landmacht

Alle blogs

Patrick Coopmans

Ik ondersteun leiders en teams die willen groeien naar de top!

Kennismaken

Sixstar updates

Blijf op de hoogte van blogs, podcasts, events en gratis content

"*" geeft vereiste velden aan

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.