Het Domino effect

Bij een Domino effect denk ik al snel aan dat Domino programma op TV. In de jaren 80 was dat wel echt een hoogtepunt, en je volgde het een week lang dagelijks op tv bij de TROS. De voortgang, gaat het goed, wat gaat er fout, ongelukjes, heel leuk. Later werd dat Domino D-Day, en was het meer een commercieel circus. Minder leuk, en nog steeds wel ok.

Een Domino effect is natuurlijk wel heel bijzonder. Ik ervaar dat een beetje met het hardlopen nu. Al vind ik zelf dat ik niet vaak genoeg  hardloop, gemiddeld doe ik dat nu toch wel zo’n 2 keer per week, een 15 tot 20 km totaal. Mijn zus Audrey heeft me in 2018 gemotiveerd om de Halve van Haarlem te lopen. Zo geschiedde, opgegeven, trainen, de race lopen, en toen kwam het Domino Effect, je wil niet meer stoppen. Na de halve ben ik gaan trainen voor de hele Marathon van Rotterdam. Dat duurde een paar jaartjes ivm Corona, en in het voorjaar van 2021 was het zover. Met een tijd van 4u en 50 minuten geen toptijd, en ik heb het wel gedaan, een Marathon! En daarna ben ik blijven lopen, meerdere races en nu een volgende Marathon aan het plannen. Het liefst eentje in het buitenland. Dat kan België zijn, en ook Scandinavië.

hardlopen, domino effect, grenzen verleggen, persoonlijk leiderschap, marathon, marathon rotterdam, fysieke training, mentale training, veteranen, militair leiderschap

Terug naar dat Domino effect hardlopen. Sinds het eerste hardloop steentje is gevallen in 2018, is er vrijwel geen week voorbij gegaan, dat ik niet even ben gaan lopen. Soms een klein rondje en dan weer 3 of 4 keer, tot 100km in een week. Het zit in mijn systeem en is echt een hobby geworden. Nu zorgen dat het domino effect niet wordt onderbroken, en dat het een positief effect heeft op de dingen die ik doe. Want loop ik veel, dan luister ik meer podcasts en muziek. Luister ik meer podcasts en muziek, dan heb ik meer inspiratie en energie, heb ik meer energie en inspiratie, dan zie je dat terug in de dingen die ik met Sixstarleadership en met het gezin doe.

Patrick blij, en is Patrick blij dan heb ik zin om hard te lopen.

En zo zie je maar, dat een domino effect ook zorgt voor een vicieuze cirkel. Het is dus belangrijk dat je de juiste stenen aantikt, en zo de gewenste effecten gaat creëren. 

Alles heeft te maken met de keuze die je maakt, welke steen tik je aan, en beweging zet je in gang.

 

Alle blogs

Patrick Coopmans

Ik ondersteun leiders en teams die willen groeien naar de top!

Kennismaken

Sixstar updates

Blijf op de hoogte van blogs, podcasts, events en gratis content

"*" geeft vereiste velden aan

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.