patrick van der wal, gevangen in gevoel, politie, hoog sensitiviteit, hoog gevoelig, defensie, veteraan, koninklijke marechaussee, peter van uhm, kabul, bosnië, eufor, isaf

EP23 – Agent Patrick van der Wal, gevangen in gevoel, zijn leven met hoog sensitiviteit

In aflevering 23, ga ik in gesprek met Patrick van der Wal

Wat een bijzondere man, Patrick van der Wal. Momenteel wijkagent in het voor mij zeer bekende Groesbeek (ik heb daar tot mijn 30e gewoond) en auteur van het boek “Gevangen in gevoel”. En echt waar, wat heeft Patrick een indrukwekkend verhaal opgeschreven, en wat heeft hij gevangen gezeten in zijn gevoel.

In zijn boek en in ons gesprek gaan we terug naar een aantal bepalende, bijzondere, en vaak niet te begrijpen momenten in Patrick zijn leven. Dat begint als kleine jongen en later bij defensie, de politie en privé. Als militaire politie (Wachtmeester bij de Koninklijke Marechaussee) wordt hij in Bosnië ingezet ten tijde van de val van Srebrenica. En als civiel agent, wordt hij een jaar geplaatst in Kabul en ook dit heeft een grote impact op Patrick zijn staat van zijn. En zo beschrijft hij nog vele dingen, tot in detail in zijn boek.

Patrick komt in de problemen, met zichzelf, met zijn omgeving en met zijn werkgevers. Dusdanig ernstig, dat hij zelf een einde aan het leven wil maken. Waar komt dat gevoel, dat hij altijd al heeft gehad vandaan? Onbegrepen door zijn omgeving, niet serieus genomen door specialisten, uiteindelijk gaat hij zelf op onderzoek uit. 

Hij komt erachter, dat hij hoog sensitief is, en dat dit de grote oorzaak is, waarom hij zich 45 jaar lang gevangen heeft gevoeld in zijn gevoel.

Patrick, bedankt voor het gesprek, je boek, je missie, en het delen van jouw ervaring, zodat anderen geen 45 jaar gevangen hoeven te zijn in hun gevoel. 🙏

Nawoord Peter van Uhm
Peter van Uhm heeft het nawoord geschreven en beter kan ik het niet verwoorden.


‘Indrukwekkend, een ander woord past niet bij dit boek. Indrukwekkend om wat Patrick allemaal mee heeft gemaakt in zijn leven maar ook om de manier waarop hij dit beschreven heeft. Triest kwam tijdens het lezen ook bij mij op. Niet dat het een triest boek is want de boodschap geeft hoop. Maar toch…triest dat Patrick zo lang heeft geworsteld met gebrek aan kennis over en onbegrip voor hoe hij de wereld ervaart. Niet alleen onbegrip bij anderen, maar juist ook bij hemzelf. Hoe mooi is het dan dat hij na een moeilijke zoektocht van jaren toch zijn ware ‘ik’ terug vindt. Door die persoonlijke zoektocht met de pieken en dalen zo indringend te beschrijven zal Patrick de lezers zeker helpen om anderen maar ook zichzelf beter te begrijpen. Ik sluit mij aan bij zijn laatste woorden in het boek: “Het leven is mooi”.  Het respect voor en de ware diepgang van die woorden kun je pas echt bevatten als je ook zijn dieptepunten hebt meebeleefd in dit boek.’

Winactie en Stichting 113 zelfmoord preventie 
HIER kun je het boek kopen en we geven 1 gesigneerd exemplaar weg aan volgers van de podcast (Meld je HIER aan, onderwerp “PvdW”).

Door het boek te kopen, gaat een deel van de opbrengst naar Stichting 113, zelfmoord preventie. In de podcast zeg ik dat dit speciaal voor veteranen is, dit is niet juist en gelukkig voor iedereen beschikbaar. 

In deze podcast wijken we wat af van het klassieke Sixstarleadership onderwerp “leiderschap en team performance”. Patrick zijn verhaal en proces, getuigt van een dosis zelfleiderschap waar je u tegen zegt, en dat is ontzettend waardevol.

✅ https://patrickvanderwal.com/

Patrick van der Wal op Linkedin

✅ Boek bestellen via BOL.com

✅ Spotify lijst, behorende bij boek

✅ Stichting 113

Plaats een reactie, schrijf een recensie op Apple Podcast en abonneer je op ons kanaal. Dankbaar🙏

Luister op Apple Podcast en Spotify

Ontvang automatisch een email bij een nieuwe Podcast

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.