Investeren in Persoonlijke Ontwikkeling

#leiderschap #business #defensie #salesteam #motivation #salesmanager #military #businessleadership #inspiration #veteran #coaching #militaryleadership #effectiefcommuniceren #veteraan #landmacht #leadership #sixstarleadership #lestweforget #opdatwijnooitvergeten #interim #persoonlijke ontwikkeling
Categorie: Zelfleiderschap

Tijd Investeren in Persoonlijke Ontwikkeling EN Trainen voor een Halve Marathon, KAN DAT?

“JA, dat kan zeker!”

Een aantal maanden geleden heeft mijn Zus me uitgedaagd om 29 September 2019 de Halve Marathon van Haarlem te gaan lopen. Challenge Accepted, een beetje comeptitie blijft altijd een trigger voor me. En als het dan ook nog een een bijdrage kan leveren aan mijn persoonlijke ontwikkeling, Go for It!

Audrey, mijn Zus loopt regelmatig een Ultra Loop van meer dan 50km. Afgelopen voorjaar heeft ze bijvoorbeeld de Ropa Run en de 60 van Texel nog gelopen.

“Mijn niveau is “wat” lager, 5 km, dan was de koek wel op.
Ik heb een trainingsplan gemaakt om zo stap voor stap toe te werken naar de 21,1km.”

“Ik heb een trainingsplan gemaakt om zo stap voor stap toe te werken naar de 21,1km.”

“Wat ik vooral erg lastig vond was het vinden van tijd.”

Drie keer in de week 45 minuten tot 2,5u lopen heeft een impact op je agenda, zowel voor thuis als het werk. Dus ik was genoodzaakt om activiteiten te combineren, een dag heeft tenslotte voor iedereen 24u. En ik wilde eigenlijk geen keuzes maken, ik wilde optimaliseren. Mijn idee was om het hardlopen te combineren met iets waar ik “ook geen tijd” voor heb en me motiveert om te blijven lopen.

Als snel gingen mijn gedachten naar Luister Boeken en naar Podcast luisteren. Sinds 2018 woon ik met mijn gezin in Haarlem. Met Amsterdam om de hoek, is woon-werk vaak maximaal 30 minuten reistijd. Echter daarvoor, had ik een dagelijkse reistijd van gemiddeld 4uur. De ochtenden stonden in het teken van vroeg eruit en in de auto naar mooie inspirerende verhalen luisteren. De ochtenden bestaan nu (gelukkig) samen ontbijten, kids naar school brengen. Dat is heerlijk en ik mis ook de dagelijkse luistertijd.

“De WIN WIN is het combineren van Trainen EN Motiveren, Leren, Inspireren.
Hiermee voel ik me zowel Fysiek als Geestelijk met de dag fitter en sterker worden.(FLY)

Inmiddels (9-9-2019) heb ik dit jaar 52 trainingen achter de rug, bijna 400 km in de benen, loop ik “met gemak?” 20 km. EN het leuke is, denken in het combineren van (elkaar versterkende) activiteiten, geeft je op vele vlakken een Boost en zorgt voor een niet te temmen Drive. Want minder je de ene activiteit, dan bestaat de kans dat ook de andere activiteit minder aandacht krijgt. Dat wil je niet, dus ga je verder en kun je de discipline opbrengen om te blijven presteren.

Je hebt zo je individuele sociale controle systeem om je heen gebouwd

Resultaat So Far;

  • Gisteren (8-9-2019) 21,1km gelopen, afstand halve Marathon, Oh Yeah! Nu werken aan de tijd
  • 6 Boeken “geluisterd”
  • Meer dan 10 uur naar interessante Podcasts geluisterd, spiritueel, inspirerend, motiverend.
  • Wat Kilootjes kwijt, Meer Energie, Scherper, Positiever en Creatiever

Een combi van Mentale, Fysieke en Spirituele persoonlijke ontwikkeling en klaar om de Halve van Haarlem 29-9-2019 te gaan lopen!

“Mijn Favoriete Luister Boek tot zover;

“Sell or be Sold” van Grant Cardone en mijn Favoriete Podcast; “London Real” van Brian Rose.”

Ik ben nog niet door mijn boeken heen en ben daarom aan ik overwegen om de Marathon van Rotterdam te gaan lopen. Dit zal mij meer tijd geven om lekker te blijven lezen. De Zevenheuvelenloop staat voor November al in de agenda.

Loop jij, Sport jij ook en ben jij een Koning/Queen in het combineren van diverse activiteiten? Deel je ervaringen en tips!?

Succes???

Alle blogs

Patrick Coopmans

Ik ondersteun leiders en teams die willen groeien naar de top!

Kennismaken

Sixstar updates

Blijf op de hoogte van blogs, podcasts, events en gratis content

"*" geeft vereiste velden aan

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.