Dick Berlijn, Uruzgan, Henk Kamp, Peter van Uhm, CDS, koninklijke luchtmacht, Patrick Coopmans, leiderschap, defensie, veteranen, , veteraan, sixstarleadership, sales, persoonlijkeontwikkeling, militair, landmacht, team performance, opleiding KMA

EP34 – Politiek en Defensie, eerlijk leiderschap, uit je eigen bubbel treden. Generaal b.d. Dick Berlijn

Dick Berlijn korte Video (90 sec)

Dick Berlijn hele Video (1u)

‘Gesprek met Dick Berlijn is bijzonder en maakt me trots!

Het is 3 augustus 2016 en ik neem voor de eerste keer contact op met Generaal b.d. Dick Berlijn. Mijn vraag of de Generaal geïnteresseerd is in een Podcast opname. Mijn idee was destijds de “VetsInBizniz” (Veteranen in business) Podcast. Dick Berlijn was enthousiast, goed idee, en een afspraak ingepland.

Deze afspraak met Dick Berlijn, en het gehele idee van de VetsInBizniz Podcast heb ik last minute afgeblazen. Het was destijds, inmiddels vijf jaar geleden, zo uit mijn comfort zone! Alleen al het idee dat ik met DE Generaal Dick Berlijn, “onze” commandant der strijdkrachten in gesprek ging, ik sliep er slecht van. En ik als veteranen in business expert, met mijn kop boven het maaiveld? Zweetbuien kreeg ik ervan!

Rond die tijd heb ik ook het pad van een ander type persoonlijke ontwikkeling gevonden. Spiritueler en veel meer gericht op de vraag wie ik echt ben. Uiteraard niet geheel toevallig kan ik nu zeggen. Achteraf weet ik dat de balans tussen wie ik was, wilde zijn en de rol die ik speelde, ver te zoeken was. Dit pad is niet altijd makkelijk, altijd extreem waardevol, leerzaam en oneindig. Je bent nooit klaar…

Misschien eens een keer een mooie podcast maken over dit pad bedenk ik me nu:)

Enfin…terug naar Dick Berlijn. In 2018 zag ik Dick Berlijn zitten bij de Eindbazen Podcast. Op dat moment heb ik tegen mezelf gezegd, GvD Patrick, jij had in 2016 Dick Berlijn al op de korrel en er zelfs een afspraak mee. Kom in Actie!

Dick Berlijn, Uruzgan, Henk Kamp, Peter van Uhm, CDS, koninklijke luchtmacht, Patrick Coopmans, leiderschap, defensie, veteranen, , veteraan, sixstarleadership, sales, persoonlijkeontwikkeling, militair, landmacht, team performance, opleiding KMA

Vanaf dat moment ben ik volgas gegaan om het Sixstarleadership concept op te zetten. Inmiddels spreken we over episode 34. Dat Generaal b.d. Dick Berlijn nu als gast in de Podcast is geweest, maakt me ontzettend trots en is heel speciaal. Het voelt als een overwinning en de Patrick van 2016 zou trots zijn, dat we dit nu 5 jaar later voor elkaar hebben gekregen.

Nog steeds denk ik weleens, wat als ik in 2016 volgas was gegaan…en dan zegt een stemmetje tegen mij…het heeft zo moeten zijn 😇. En ik heb hier een hele waardevolle les aan over heb gehouden.

“En als je echt iets wil…stel het niet te lang uit.”

 

Deel, Like, Reageer, Subscribe!!! 🙏

—————————————-

We praten o.a. over:

✔️ De rol van de CDS bij missies, Uruzgan, slag bij Chora
✔️ Invloed en rol van en naar de politiek
✔️ Moreel en eerlijk leiderschap
✔️ Overdracht van de CDS rol naar Generaal b.d. Peter van Uhm
✔️ Trots op de Defensie band en bijzondere familie

✔️ etc…

—————————————-

Ga naar Spotify en zoek je favoriete podcast gesprek.

Kijk op YouTube
(TIP abonneer!)

Luister op Apple Podcast
(Schrijf een recensie)

👉 Winactie! Door Podcast gast gesigneerde boeken:

We geven regelmatig inspirerende boeken weg, die gesigneerd zijn door de Podcast gast. Wil je ook kans maken? Meld je dan HIER aan.

👉 Schrijf HIER een recensie op Apple Podcast. Dankbaar🙏

👉 Vind je het een leuke en inspirerende Podcast?
Ontvang automatisch een email als er een nieuwe Podcast online komt door je in te schrijven voor Sixstarleadership Updates. KLIK HIER

Luister op Apple Podcast en Spotify

Ontvang automatisch een email bij een nieuwe Podcast

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.