Defensie kan ook leren van het Bedrijfsleven?

sixstarleadership, leadership, military, business, leiderschap, defensie, sales, team, succes
Categorie: Business Military

Defensie is een organisatie met een lange historie en is mischien wel één van de oudste “Bedrijven” ter wereld. Vele Culturen, Strategieën, Leiderschapstijlen en Tactieken, die heden als vanzelfsprekend worden beschouwd, zijn voortgekomen uit de rijke Krijgshistorische geschiedenis.

Logisch dat het bedrijfsleven er vaak op wordt gewezen, aangezien ze kunnen leren van Militaire Organisaties en Militair Leiderschap. En niet alleen de organisatie, ook jij kunt op meerdere vlakken afkijken hoe men bij defensie te werk gaat.

En andersom?? Wat kunnen Militairen kunnen leren van succesvolle Burgers in het Bedrijfsleven? Het contact dat een militair met het bedrijfsleven heeft gedurende zijn actieve dienst is minimaal. Een gemiste kans!

Zelf schreef ik eerder een BLOG over “De misperceptie die het bedrijfsleven nog vaak heeft als het gaat om Militair Leiderschap.” Je kunt concluderen dat beide werelden elkaar niet kennen. Zeg eens eerlijk, hoe goed ben jij op de hoogte hoe het reilt en zeilt binnen defensie of de burgermaatschappij. En daar wel een mening over hebt? En heb je deze mening getoetst of is deze vanuit horen en zeggen gevormd?

Is bij Defensie alles Koek en Ei? Nee zeker niet, en wat kan Defensie leren van het bedrijfsleven. Dit zal direct een positieve bijdrage leveren aan Defensie in zijn algemeenheid en de carrières van actief dienende Militairen.

Alle blogs

Patrick Coopmans

Ik ondersteun leiders en teams die willen groeien naar de top!

Kennismaken

Sixstar updates

Blijf op de hoogte van blogs, podcasts, events en gratis content

"*" geeft vereiste velden aan

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.