Een moment waar de alarmbel afging

Het is 8 April 2018, en ik zie ik mijn Linkedin tijdlijn het bericht dat Dick Berlijn te gast is in de Eindbazen Podcast. In 2016 had ik zelf al het idee om een podcast te starten. Podcasting was rond 2015/2016 nog een vrij onbekend fenomeen in Nederland. Een show met de naam VetzInBizniz, waar ik gesprekken met mensen ga opnemen die een militaire achtergrond hebben, Veteraan zijn, en nu werkzaam, in het bedrijfsleven. Eigenlijk een voorloper van de Sixstarleadership podcast, al wist ik dat toen nog niet. 

De eerste gast die ik wilde spreken was Generaal Dick Berlijn. Ik dacht, als ik die heb, dan zet ik mezelf meteen goed neer. Berlijn was voormalig Commandant der Strijdkrachten en op dat moment werkzaam bij diverse raad van commissarissen, waaronder Deloitte. Zo gezegd, zo gedaan…3 Augustus 2016 contact gezocht via Linkedin. Tot mijn schrik kreeg een reactie, de belafspraak met Dick Berlijn volgde, hij wilde meewerken, afspraak gemaakt via zijn assistente, en zo geschiedde, de fysieke afspraak met Generaal Berlijn stond. Dit was in de tijd dat de Eindbazen misschien net waren begonnen, Scherpschutters nog niet bestond en ik via Eelco de Boer en Michael Pilarczyk kennis had gemaakt met dit medium. Ik ging met Dick Berlijn praten over Militair Leiderschap in het Bedrijfsleven.

Ik voelde me na een kleine 10 jaar bedrijfsleven al een echte autoriteit, mijn doel de expert positie claimen op het gebied van Militairen en Veteranen in het bedrijfsleven. Mijn ego was verder dan dat ik zelf was…

En toe kwam de afspraak met Dick Berlijn steeds dichterbij. Het logo van de VetzInBizniz show was ontworpen, de kanalen stonden klaar, alles was gereed…en ik heb de afspraak op het laatste moment met een smoesje afgezegd. De spanning, het idee om met een Generaal een gesprek op te nemen. Ik kreeg het spontaan warm en het zweet liep via mijn hoofd, rug, bilspleet naar mijn sokken. Op dat moment kwam ik erachter dat ik iets wilde zijn wat ik (nog) niet was. Ik was nog teveel de militair in een spijkerbroek en polo. Ik speelde iets wat ik graag wilde en niet wie ik op dat moment was. Dit was mijn eerste alarmbel. Patrick, richt je op jezelf.

Zo geschiedde, en dit was het begin van een paar jaar investeren in mezelf. Mijn bachelor bedrijfskunde had ik pas afgerond, nu was het tijd voor mijzelf. Persoonlijke ontwikkeling, persoonlijk leiderschap, introspectie, geef het een naam, op zoek naar de bron waar alles vandaan komt. Ger mijn persoonlijke coach en de studie psychologie gaven de eerste waardevolle inzichten. Het harnas ging pas echt scheuren vertonen tijdens en na mijn Vipassana meditatie reizen naar Maleisië en gedurende The School for the Work van Byron Katie in California. Doe ik wat ik wil en ken ik mezelf wel? Welke gedachten gaan er allemaal door mijn hoofd? Hoe ga ik hiermee om en wat is de impact van deze gedachten op hoe ik me voel en wat ik iedere dag doe? Op mijn omgeving?

Na deze waardevolle en bijzondere jaren, kwam ik steeds meer in balans. Ik ging mezelf beter begrijpen, ik kon makkelijker naar mijn verleden kijken, en er dingen van leren ipv veroordelen en me op anderen te richten. Op 8 April 2018, 2 jaar na mijn contactmoment, zat Dick Berlijn bij de Eindbazen Podcast, één van de grootste shows van Nederland.

Alarmbel nummer twee gaat af. Patrick! Dick zat bij jou, en als de sodemieter aan de slag met je eigen plannen. Nu was ik er klaar voor, gas erop, je eigen plan vormgeven, uitvoeren en dicht bij jezelf blijven.

Het moment,  dat ik Berlijn bij de Eindbazen zag zitten, is de reïncarnatie van VetzInBizniz naar Sixstarleadership. En Dick Berlijn? Die heb ik Maart 2021 als gast mogen ontvangen in de show. Sixstarleadership Episode #34.

 

podcast militair leiderschap, persoonlijke ontwikkeling veteraan, persoonlijk leiderschap veteraan, militair leiderschap, ondernemende veteranen, vipassana meditatie, eindbazen podcast, scherpschutters podcast, marc pollen, wiggert meerman, michel vos, podcast nederland, top 10 podcast, dick berlijn, mart de kruif

Alle blogs

Patrick Coopmans

Ik ondersteun leiders en teams die willen groeien naar de top!

Kennismaken

Sixstar updates

Blijf op de hoogte van blogs, podcasts, events en gratis content

"*" geeft vereiste velden aan

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.