#4 Benader alles Positief!

Sixstarleadership, Business, Military, Leadership
Categorie: Zelfleiderschap

Benader alles Positief!

 

Benader alles Positief! “Daar heb je weer zo iemand die alles positief wil hebben? Ja inderdaad en ik ken GEEN mensen die alles Negatief willen hebben”

Over de afgelopen jaren heb ik met vele Leiders mogen samenwerken. Militaire Leiders, Ondernemers, Business Leiders, Sales Leiders en de Natuurlijke Leider die je overal tegenkomt. In iedereen zit een leider.

Zelf wil ik een Leider zijn, die de mensen om zich heen inspireert en uitdaagt om meer uit het moment te halen. Het leven bestaat uit momenten en herinneringen, de rest is (vaak) niet relevant en zorgt voor afleiding van datgene wat er echt toedoet; NU Fantastische dingen doen!

Je Ego wil graag dat jij geen Top Leven vol met succes hebt, en zal steeds weer proberen je af te leiden met B*llSh*t. “Ga geen klanten bellen, want…. Ben niet te positief want…. Ik vertrouw het niet want… Als hij dit zegt, dan zeg ik dat, want… Weet ik al…”Indien je Ego teveel jouw leven bepaald, dan gaan de mooie momenten voorbij, je herinneringen zullen anders kleuren, etc etc. Dit wil je niet.

Terug naar mijn ervaringen met de Leiders waar ik mee heb gewerkt in de afgelopen 20 jaar. Elk persoon in mijn leven draagt de (levens)lessen aan die op dat moment van toepassing zijn. Afgelopen week heb ik een aantal van deze lessen uit mijn leven / carrière op een rijtje gezet en de lessen per persoon teruggehaald naar NU. Sommige lessen zijn dus al meer dan 20 jaar oud, en nu, jaren later, zijn ze nog steeds krachtig en direct van toepassing. Dit zijn extreem waardevolle gedachtes, die je iedere dag weer scherp houden en helpen om verder te groeien als leider en als mens. Je wil de waardevolste Leider zijn voor de mensen om je heen en voor jezelf.

Onder andere dankzij deze lessen, ben ik de afgelopen jaren anders naar Leiderschap en de wereld gaan kijken;

  • Mensen zijn Van Nature Positief, Willen Succesvol zijn in de dingen die ze doen en willen graag een leuk, liefst een Heel Leuk Leven hebben.
  • Benadruk Positieve zaken, No Matter what. En de punten van “aandacht” voor je Organisatie/Afdeling/Team/Individu? Benoem deze met Feedforward (ipv Feedback), HOE gaan we dingen beter doen? kijk “Forward” niet “Back”.

Leiders spreken vaak over “Lead By Example” en dat is helemaal waar. Een krachtige tool als Leider is laten zien HOE je bepaalde zaken kunt doen. Met de nadruk op kunt, het is geen waarheid dat er één beste manier is. Vaak wordt Lead by Example gezien als; Op tijd komen, Je kleren netjes gestreken, clean-desk policy of als laatste blijven zitten op kantoor. Het is krachtig een effectiever om Lead By Example op een andere manier in te vullen. Ben een voorbeeld in Positiviteit, stel jezelf Kwetsbaar op, ben Open en Transparant, deel je Dromen, ben Gelijkwaardig, Denk niet voor een ander EN Luisterom er echt iets mee te doen.

Spreken we over Leiders, dan denken we vaak aan personen die “Hoger” in de organisatie staan. Dit is een misvatting. Denk ook aan al de andere fantastische mensen om je heen. Bijvoorbeeld iedereen die de afgelopen jaren in “jouw” teams hebben gezeten. Deze Heren en Dames tonen Leiderschap door “De Leider” te confronteren met zijn eigen leiderschap. Dit heeft mij in ieder geval gemaakt tot de persoon die ik nu ben en dit proces stopt nooit.

“Wat bedoelde ik het goed jaren geleden, wat was ik soms een Eikel en wat begreep ik TOEN nog weinig hoe je ECHT met mensen moest omgaan:)”

Lead by Example is ook never stop Learning!
Leef samen in het moment en maak samen die mooie herinneringen. Dan komt dat met de gestreken kleertjes en op tijd komen ook wel in orde:)

Mindset veranderingen kosten tijd, doorzettingsvermogen, vastberadenheid en het gebeurt niet vanzelf. Je zult er aan moeten werken. En de mensen waar je leiding aan geeft? Je zult gaan ervaren dat de mensen, zowel zakelijk als privé, om je heen mee gaan transformeren. Wil je alleen quick wins en door middel van manipulatie zaken zogenaamd op de rit hebben, dan is bovenstaande niets voor jou. In regel drie schrijf ik “In Iedereen Zit Een Leider.” Dit artikel is daarom wat mij betreft op iedereen van toepassing.

 

Alle blogs

Patrick Coopmans

Ik ondersteun leiders en teams die willen groeien naar de top!

Kennismaken

Sixstar updates

Blijf op de hoogte van blogs, podcasts, events en gratis content

"*" geeft vereiste velden aan

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.