The Universe is friendly

leiderschap blog, leadership blog, wet van de aantrekkingskracht, law of attraction, persoonlijke ontwikkeling

Gisteren was ik fietsouder bij een klasse-activiteit van Youp, onze oudste zoon. Altijd lachen met die kids, in een lange sliert door Haarlem. Groep 8, dus we kennen elkaar ondertussen wel;)

Eรฉn van de jongens, Jonah, komt naar me toe, problemen met zijn rem, of ik het kan maken. Ik kijk er naar, en zie al snel, als ik een inbussleutel heb, kan ik het wel afstellen. Ik zeg hardop: ‘Waar haal ik een gereedschapskist vandaan?’ Op dat moment komt er een onderhoudsmonteur uit de school lopen. Hij heeft een gereedschapskist onder zijn arm, met daarin precies de inbussleutel die we nodig hebben. In een handomdraai is de rem van Jonah gefixt.

Dit is geen toeval, je trekt vaker dan dat je misschien denkt, dat aan wat je nodig hebt. Regelmatig zijn dat de mooie en leuke dingen, zoals bovenstaande voorbeeld. Echter worden we ook geconfronteerd met onbegrijpelijke situaties. Ook deze dienen een doel, zijn een signaal, geven richting, hoe moeilijk dit soms ook is te bevatten. Zie jij ze om heen? Doe je er iets mee?

 

Waarom overkomt mij dit nu weer! Of stel je de vraag: ‘Waarom overkomt mij dit en wat is de betekenis erachter?

 

Ik ben overtuigd dat dit principe op niveau huiskamer tot aan planeet, en daarbuiten, van toepassing is. Alles staat in verbinding met elkaar. Doe ik lief tegen mezelf en de mensen om heen, dan zul je zien dat de wereld vriendelijk is. Ben je als leider authentiek naar jezelf en de ander, dan zal de ander authentiek zijn naar jou. Ben ik oprecht een vriendelijke en betrouwbare politicus, dan zal de ander dit ook zijn. Al betwijfel ik of oprecht en betrouwbaar nog wel bestaat in de huidige politiek.

Op grotere schaal is dit principe ook van toepassing. Gooien we bommen, maken we oorlog, jagen we op zeldzame grondstoffen, gedolven door jonge kindjes, voor onze energietransitie, beschermen we ‘onze’ chips en technologische voorsprong, etc.? Al kunnen de intenties nog zo goed zijn (denken we), de golfbeweging die daarmee wordt en is gecreรซerd zal diverse vormen naar ons terugkomen.

Ik ben dus overtuigd dat dit principe op niveau huiskamer tot aan planeet en daarbuiten van toepassing is. In tegenstelling tot enkele personen op belangrijke posities, is voor mij het overzien van planeet en daarbuiten een boven mijn pet show. Ik richt me op mezelf, onze huiskamer en de fiets van Jonah.

Een beter wereld begint misschien wel bij het oprecht vragen om een inbussleutel.

‘The universe is friendly’ ๐Ÿ™

Alle blogs

Patrick Coopmans

Ik ondersteun leiders en teams die willen groeien naar de top!

Kennismaken

Sixstar updates

Blijf op de hoogte van blogs, podcasts, events en gratis content

"*" geeft vereiste velden aan

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.